6.05.2013 г., 12:32 ч.

Ще е слабо 

  Поезия
592 0 3

Какво като съм млада и способна?
Нима това е нещо, дето струва?
Ни гладката ми кожа, нито Окам,
на мен ми дават мир или ми служат.

 

Звездите потъмняват по небето!
Последното ми - вече - черна дупка.
Сърцето изоставям. Нека вечно
потъва в океан от безприютие.

 

Тегобите запяват. Сладкопойно.
А чувствата ми стават на снежинки.
Моретата бушуват по-спокойно

и рибките в реките са щастливи.

 

Да, всичко става много многоцветно -
когато се откажеш от цвета си.
Довиждане, Животе стръмен, лесен.
Сърцето си оставям ти на пътя.

 

Нататък ще е лесно. Има страшно,
единствено когато имаш чувства.
Горещата ти лапа ще е слабо
оръжие срещу ми. Ако буйствам.

© Уморена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??