28.07.2019 г., 15:40 ч.

Ще го бъде ли времето 

  Поезия
233 2 5

                         На вечния Емил Димитров

 

Дóбър ти вечер, приятелю стар.

Как там я караш в небесната глутница?

Още ли стъпваш сред звездната жар,

с вълци танцуващ под лунната блудница? 

 

Прагът ми с рози отрупан е пак,

цъфнаха в двора дори и налъмите.

А Арлекино, светият глупак,

щедро раздава душата си в тъмното.

 

Дóбър ти вечер, сполай и от нас.

Как ще ни бъде в страната на розите?

Щом даже клетият, зъл Карабас

с цвете се перчи  добра е прогнозата.

 

 

28.07.2019

 


"Танцуващият с вълци" е американски филм на режисьора Кевин Костнър.

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??