9.10.2006 г., 12:00 ч.

Ще ме намериш 

  Поезия
566 0 4

Ще видиш лика ми прозрачен

сред мътно-сиви води

и нечула обидните думи

аз пак ще те търся. Прости!

 

Ще познаеш гласа ми безвучен

в душата на вятъра пак

и безмълвен, чужд и суетен

ще се изгуби той в сивия мрак.

 

Ще бъда аз в слънцето горе

изтляла в светло-сини зари,

ще преглътна аз буйния пламък,

който сърцето мое руши.

 

Ще ме намериш сред ведра пустиня,

а удавник ще бъде твойда душа,

за милост ще моли ранена –

душа на удавник в пръстта.                                                        

© Антоанета Тонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??