13.07.2007 г., 19:18 ч.

Ще ме обичаш ли? 

  Поезия
757 0 6
Ще ме обичаш ли,
когато си отивам,
прегърнала последното ти сбогом?

Когато вечерите натежават от звезди
и Луната сплита златна плитка,
мислиш ли, че още ще боли?
Дали душите още ще са свити?

Когато във морето дави се дъждът
и вълните го поглъщат жадно,
мислиш ли, че сълзите ще спрат?
Дали сърцето още ще е празно?

Когато пътищата прашни ни зоват
и тръгваме един на друг противоположно,
дали очите още ще блестят
от чувствата объркани и сложни?

Когато си отивам,
обвита в дреха от надежда,
кажи ми,
още ли ще ме обичаш?
Когато си отивам,
изпивана от погледа ти нежен,
кажи ми,
още ли ще ме обичаш?

Ще ме обичаш ли,
когато си отивам,
прегърнала последното ти сбогом?
Ще ме обичаш ли...

© Стаси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??