Красив е! Красив е месец май!
Слънце, дъжд и дъга!
Шарен, шумен и млад!
Не искам да свършва този прекрасен парад!
В душата ми прилазва хлад
и не малко тъга...
Не ми се ще да си тръгвам сега!
Не ми се ще да си тръгвам така!
Ще ми се да прегърна шарен букет
и с усмивка да продължа напред!
Към юни! Към топлите дюни!
Или към върховете, където се прегръщат ветровете!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени