6.10.2020 г., 10:22 ч.

Ще мисли, че желая 

  Поезия » Друга
289 4 7

Забавени са немите слънца,
а аз ги чакам цял живот умишлено
и тихо вярвам, че едно от тях
ще осветява пътя ми към нищото.


В лъчите му умора ще личи, 
когато дуелира се с тополите, 
а птиците, умиращи сами,
след сянката ми нещо ще говорят.


И чула-недочула вечността
ще мисли, че желая еретиците
явление едно да обяснят -
как уча да летя от учениците.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??