15.06.2010 г., 14:08 ч.

Ще мога ли да си простя 

  Поезия » Любовна
889 0 3

Ще мога ли да си простя,
                        че те обичах?
Остави ми единствено горчивина
и сякаш ослепях, молитви сричах
и се боях от сянката си... в тъмнина.
Стоях и жално те проклинах,
скимтях ли, плачех ли - и аз не знам,
но образът ти, в спомена застинал,
ме лъжеше, че ти си там,
а не петно на  жалко отражение.
Опитах ли се да го пипна - и замирах,
отново ме обземаше съмнение,
за стотен път заради теб умирах.
Ще мога ли да си простя, че те обичам
или ще трябва винаги да чакам,
да те сънувам и към теб ще тичам
и да се будя - да те търся в мрака?

© Илиана Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??