20.09.2009 г., 21:32 ч.

... ще напиша песен... 

  Поезия
680 0 26

          ... ще напиша  песен...


На кръгъл глупак ми приличаш, Любов,
все пазиш предадени кули,
сама се измисляш, рисуваш и - хоп -
мишена пред пушечно дуло...

От кръглите камъни свят си строиш,
Земята, Луната, Звездите...
и в тази скала глава ще строшиш,
а въглени парят петите ти...

И все те събирам – от хаос живак,
не свикнах сред междуредия,
на просяк приличаш – провлачила крак
да дишаш, Любов, на кредит...

А някъде там – нетрайна и зла -
протягам ръка и се стапям,
преди да ти кажа от обич: Ела! -
езика си ще отхапя...

И в Космоса само те шепна и сричам,
(онемях в света бездиезен),
прати ми нотите - на самото обичане -
и аз ще напиша  песен...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??