Залеза ще разпръсна в посоки,
нощта ще извикам при мен,
лунна свещ ще запаля високо,
гердан от звезди ще нанижа - голям.
Със светулчен поглед към теб ще поема,
през космоса, нарисуван от мен,
и с магия лекокрила в сърцето
ще осмисля тишината
в този миг, за нас отреден.
© Здравка Бонева Всички права запазени