6.08.2020 г., 16:46 ч.

Ще отговори слънчевият шепот 

  Поезия » Друга
1023 8 6

Попита ме за новата звезда, 
която е побъркала вселената...
защото дала нова светлина
на думите, несбъднати от времето.


Попита ме за извора пенлив,
погалил гордостта на планината,
защото някой връх изопачил
признанията мои на земята. 


Попита ме за белите сестри, 
с които по разсъмване танцуват
молитвите ми в росните треви
и Някой дава знаци, че ги чува. 


Попита ме, защо сега мълча... 
Причините едва ли ще ти стигнат. 
Не ме попита, моята душа
побира ли се в себе си и в книга!?

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??