16.11.2011 г., 12:16 ч.

Ще рискувам! 

  Поезия » Любовна
625 0 5
Ще рискувам!

И воля на сърцето си да давам,
дали със друга воля тя ще се преплита?
След времето подтичвам, ала изоставам
и все по-често сякаш съм сърдита.

Но мисля да рискувам и глава да сложа
в торбата с неизвестните въпроси...
За себе си, най-малко ще докажа,
че зная аз коя съм, но не зная кой си...

Не си губи ума, не зяпвай подир мене...
Роман любовен няма да напишем.
Чаровница съм, дявол да ме вземе,
преди да оглупеем, нека се съвземeм.

Мандалото щом падне за последно,
трохите-чувства в шепичка ще сложим,
че някои казват - било вредно -
на петдесет с любов да се облажим...

Не можело да се обича, казват -
туй било... привилегия голяма!
Дори закон да е, не бива да се спазва,
но нека си спестиме тази драма...

Не ще ми пречи да ме сочат с пръсти,
че хубавия си живот разбивам...
И някой вместо мен да се прекръсти,
в живота кратък нокти щом забивам.

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!! Много силно! Хареса ми!
  • Браво, Рени!!!
    За любовта няма възраст.Изживей я!!!
  • Това е то! Само така Рени! Силата за живот е любовта! Браво!
  • Да... и каква по истинска сила за живот от една любов, вмвсто алтернативта да мислиш за болежки.... Благодаря!
  • Само така,любовта няма възрастови граници,тя е тази, която поддържа баланса в света,влюбените по-малко злобеят и така някакси по-красив е живота!Поздрав!
Предложения
: ??:??