7.08.2010 г., 16:27 ч.

Ще сбъдна мечтата си... 

  Поезия » Философска
720 0 13



Омръзна ми от хленчене и инфантилност,

от празни думи и омраза;


от лъжи и полуистини,

от завист, глупост и забрава;


от злоба, алчност и вулгарност,

нечисти помисли, предателства;


от хилядите посегателства

все с обстоятелствата оправдавани;


от меркантилност и зловоние,

от чалга в звуците и във живота;


фалшиви идоли - “звезди”

мърсят душите на децата ни;


омръзна ми от колосите глинени,

от кухи погледи и празни обещания,

и от целофанени мечти,

увити във коприна,

а под завивката прозира празнотата им;


омръзна ми от станиолени вселени,

от плодове със вкус на гума,

от скудоумие и високомерие,

от злобата, разяждаща душите;


от лицемерие съм отвратена,

от паразитното живуркане,

от лакомия и апатия,

реклами тъпи и тъпи филми...


опитах да крещя,

опитах да мълча –

 не случва се промяна;


сега една мечта си имам –


Троянски кон да стана...

 

 

Бургас,

07/08/2010

 

www.spiritofburgas.web244.com


© Соня Емануилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??