24.02.2015 г., 22:24 ч.

Ще се сънувам 

  Поезия » Любовна
468 0 5

          

        ЩЕ СЕ СЪНУВАМ

 

 

Тази нощ ще се сънувам,
ще се сънувам - хубаво и чисто,
облечен ще съм в бяла риза,
в очите ми - небесносиньо,

 

в косите ми - въздишките на вятър,
в нозете ми - събраните пътеки,
ръцете ми ще бъдат пълни с нежност,
на устните ми - тих любовен шепот.

 

Ще се сънувам по-добър и хубав,
по-истински от мен ще се сънувам.
Към залеза с тояжката на скитник
подсвирквайки ще отпътувам.

 

Ще се сънувам - нарисуван скришно
от ръка на девствено момиче,
подхванало молива с пръсти,
с които нощем се обича.

 

Ще се сънувам! Нека
щурците само да запеят.
Ще се сънувам тази вечер,
а утре вечер ще сънувам нея!

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??