29.08.2006 г., 9:15 ч.

Ще се върна 

  Поезия
2005 0 16

Ще се върна отново във стария град,
в този град, разцъфтял от лилавите люляци,
в който неведнъж с моите дружки играх
и любов, в който срещнах по тихите улици.
Тука моето детство премина в игри,
младостта ми разцъфна по-нежна от цвете,
зрелостта ми беляза се с мъки дори,
с посивели коси и с умора в ръцете.
Тук загубих най-скъпи за мене неща,
н
о и всичко, което получих, е тука.
Тук научих за щастие, скръб и тъга,
за  любов и приятелство също научих.
И домът ми обичан е тук, но мълчи,
и не среща ме оня глас топъл на баба,
и на татко кафявите тъжни очи,
и асмата не гали ме още от прага.
Във съня си пресичам отново  града,
щом носталгия влезе в сърцето и пари,
самота щом нахлуе в живота ми пак -
ще намеря другар...  ще запалим цигари.
 

© Дорика Цачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??