9.04.2009 г., 9:35 ч.

... Ще се завръщам 

  Поезия » Любовна
586 0 13

Във твойта нощ
ще се завърна като сън.
И мислите ти влюбено ще доразнищя.
В косите си ще те вплета -
като поличба.
А ще ми кажеш ли, че още ме обичаш?!

Във твоя ден
ще се завърна като утро.
И слънце ще ти подаря -
вместо огнище.
В очите ти ще нарисувам
изгрев.
А ще ми кажеш ли, че още ме обичаш?!

Във твойто пладне
ще се завърна като хляб,
от твоите ръце омесен...
Топъл, дъхав.
По устните ще лепна като мед.
А ще ми кажеш ли, че още ме обичаш?!

 

Във твоя залез

ще се завърна като дъжд.

Със шепи ме събирай в стомна,

жадно...

Изпивай ме - като онази,

живата вода

която другите не ще напият...

Тогава знам, че ме обичаш...

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??