24.02.2018 г., 9:48 ч.

Ще - ще... 

  Поезия » Пейзажна
710 0 6

Възродена и жива ще се буди гората

от топлата ласка на зора слънцеока.

Жажда за обич ще разлисти върбата -

вечната обич към дъха на потока.

 

А той закачливо, лудешки ще тича

край здравец и златочела вратига.

Иглики поляните с цвят ще закичат.

Кукурякът ще скочи, дочул чучулига.

 

В дърветата нови гнезда ще се свият

и нови крилца ще мечтаят за полет.

Кошута роса от тревите ще пие..

Май подраних... Дошла ли е Пролет?

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??