Съм Този, който и ти бе
и сам съм с много,
под едно небе.
За да имам име,
нарекоха ме скромен,
ала скромен не станах.
И имената заваляха,
като дъжд в порой,
но в ясен строй.
Конотативно, негативно,
с упрекващ тон.
Нарекоха ме скот,
за дето не бе от сой моя род.
Сетне бях гамен,
що пилее всеки божи ден.
Бях робът отрекъл бога,
безчувствен и студен,
бях и онзи кретен,
що по мачове ходи и
хулиганства по цели нощи.
Но от рода си скромен
не се отказах,
гамен бях, но приятел не предадох,
честа си не продадох,
Бога търсех сам, далеч от,
църква пълна с ченгета.
Безчувствен и студен,
но как ли друго яче?
След като всяка втора принцеса,
мечтаеше да бъде метреса.
Да стъпя в театър пълен със сноби,
как ли да вдигнеш от местата,
тези важни особи.
Скот, Гамен, Безчувствен и студен,
Обикновен, но по-добър
във всеки следващ ден.
Роден, но не за победа,
роден съм за вендета,
за това, че не по своя вина
живях в калта.
Сам съм, с двама, трима,
малка е нашата дружина.
Ала ето, че съвсем скоро,
там, що бях сам,
ЩЕ СМЕ МНОГО
© Vendetta Liryc Всички права запазени