7.03.2008 г., 16:10 ч.

Ще съм роза с цвят на любов! 

  Поезия
1030 0 19

През деня ще съм роза ухайна,

а вечер, покрита с роса,

ще съм твоята тайна!

Приказна, с цвят на любов,

с аромат на романтика

и с цветове, скрили нежност омайваща,

с бодли, раняващи недостатъчно,

дори някак пленяващо…

Ще съм роза с цвят на любов,

ще съм твоята тайна след полунощ!

Ще разцъфвам, когато обичаш ме,

ще повяхвам, когато презираш ме…

В ръцете ти ще чувствам пролетта любима,

далеч от тебе - зимата ранима…

Долавям по стъблото тръпката,

все тъй истинска, разцъфваща…

Дъха ти ли усетих или вятъра,

опитвайки се като тебе да разтапя…

Ръката ти до себе си ли аз усетих

или просто розата бълнува…

бленува… сънува обич… приказки…

Ще съм роза с цвят на любов,

дори да е само в мечтите ми…

 

 

 

07.03.2008

                                                                      Еми

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??