Вдъхновено от „Ще те чакам, Любов” на Весела Георгиева (Пуполино). (https://otkrovenia.com/bg/stihove/shte-te-chakam-lyubov).
ЩЕ ТЕ ЧАКАМ
Ще те чакам в засмяната пролет
под капчука с висулки от лед,
ще се вглеждам в кокиче наболо
и с очи ще те търся навред
Ще те чакам в горещото лято
върху пясъка с миди застлан,
ще те търся в лика на зората,
във вълните на прилив смълчан
Ще те чакам в дъждовната есен
със чадъра до стария бор,
ще те гоня по склона отвесен
зад дувара на мокрия двор
Ще те чакам в студената зима,
ще се топля от твойта нега,
ще усещам плътта ти незрима
и ще търся следи по снега
Ще те чакам любов до полуда,
ще те дебна във триста утра,
ще те търся хиляда години,
но ще те имам, дори да умра!
Д.Г.
© Димитър Ганев Всички права запазени