10 ene 2020, 11:44

Ще те чакам 

  Poesía » De amor
1231 0 0

Вдъхновено от „Ще те чакам, Любов” на Весела Георгиева (Пуполино). (https://otkrovenia.com/bg/stihove/shte-te-chakam-lyubov).

 

ЩЕ ТЕ ЧАКАМ                              

 

Ще те чакам в засмяната пролет   

под капчука с висулки от лед,      

ще се вглеждам в кокиче наболо

и с очи ще те търся навред

 

Ще те чакам в горещото лято        

върху пясъка с миди застлан,

ще те търся в лика на зората,

във вълните на прилив смълчан

 

Ще те чакам в дъждовната есен

със чадъра до стария бор,

ще те гоня по склона отвесен

зад дувара на мокрия двор

 

Ще те чакам в студената зима,

ще се топля от твойта нега,

ще усещам плътта ти незрима

и ще търся следи по снега

 

Ще те чакам любов до полуда,      

ще те дебна във триста утра,         

ще те търся хиляда години,                       

но ще те имам, дори да умра!    

 

Д.Г.   

© Димитър Ганев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??