12.12.2007 г., 8:50 ч.

Ще те измисля 

  Поезия » Любовна
738 0 17

                парнар (Пламен Парнарев) & Djein_Ear (Джейни)

Ще си измисля,
може би.
Или ще досънувам...
Последните листа,
които гледах
с теб.
Красиви бяха.
Златни...тъжни.
И сякаш
капеха
у мен.
Ще те измисля,
може би...
Или ще досънувам
по тялото ми
устни.
С тях да долюбвам
ветровете.
Очите ти
с пожара тих,
дълбоко някъде
в сърцето ми.
А аз - заключена
във тях... Ще те измисля...

Две застинали
есенни сенки.
Аз и ти.
В два следобед.
Посред листи
и пейки
обещават на своите тела
топлината
на летните думи.
Обещават
на своите очи
тишината
на морското синьо.
Обещават на своите ръце
белотата
на късните зими.
Обещават
на своите сърца
(с неподвижно застинали
устни)
красотата
или
лудостта
на едно
безумно
влюбване...
- - - - -

Две застинали сенки.
Ти и аз.
В два
следобед.
Посред тъжни листа.
Есен.
И мраз.
Още търсят
своята
пролет...

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??