Ще те обичам
Ще те обичам. Без съмнение,
даже и в следобеди дъждовни,
даже, когато морето от вълнение
праща ти погледи любовни.
Ще те обичам, дори когато
есента ще стъпва по душите голи
и ще бъдем от листа богати –
това ще са любовните пароли,
чрез които двама ще говорим
за летата кратки, споделени,
за твоите и моите любови –
за нашите вселени.
Ще те обичам, това е ясно...
с океаните от страст, в които
ще се давим с теб безгласно.
И ще обичаме всичко прикрито,
което е наше – и твое, и мое,
което съградили сме двама.
без значение кой е...
Но ще те обичам, дори във храма
на твоите единствени мечти,
които ще са всъщност мои,
понеже аз ще бъда ти –
двама измислени герои
в един театър помежду ни,
а зрителите – това ще сме ние...
участници в театър без думи...
И денят пред нас ще изгние –
ще се стопи. И ще бъде вечер,
а вечерите с теб са страстни...
Но няма те, няма те вече...
и нощите... Те са ужасни.
© Християн Всички права запазени