5.01.2008 г., 15:59 ч.

Ще те сънувам 

  Поезия » Любовна
1133 0 4

Държа ръцете ти - не ги усещам,

усмихвам се, но без да искам.

Уж радостна поредна среща,

а болка думите притиска.

Треперя цяла - не от щастие,

сърцето бие учестено,

но не във трепетно очакване,

а сякаш нещо му е забранено.

В очите ти с тъга поглеждам,

а те, проклетите издайници,

убиват вече мъртвата надежда,

в море от мъка клетата удавница.

Недей ме пита сълзите защо са,

 със отговора ще се нараним.

Разбираш сам - ненужен е въпроса

и без него предостатъчно боли.

Какво да кажа, като нямам думи?

Не среща, а раздяла е това.

След всички топли чувства помежду ни

остават само неизказани слова.

Тръгваш си - не казвай нищо,

че с твойто сбогом остър нож

забиваш в мен, и стон, въздишка,

и мъртво тяло... лека нощ.

От преизподня избавление,

към рай небесен аз пътувам.

Покоят вечен е спасение...

... и в моя сън ще те сънувам.

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??