27.06.2007 г., 0:56 ч.

ЩЕ ТЕ СЪНУВАМ 

  Поезия
1774 0 6
 

     ЩЕ ТЕ СЪНУВАМ


Знам, че тази нощ ще те сънувам.

Нощ след нощ при мене идваш сам,

да прошепнеш тихо думичка жадувана,

заедно да се помолим - като в храм.


Да, ще си отидеш на разсъмване,

като бледа сянка, носена от мисълта.

И сънят отново няма да се сбъдне,

и ще чакам с нетърпение нощта...


Денем си отчайващо далече -

утрото разделя ме без жал от теб,

а душата ми, на този ад обречена,

пак те търси в царството на Феб.


Тази нощ обаче съм самотна.

Бяга от очите ми напук сънят.

Вятърът отвънка блъска клоните

и в прозорците ми хвърля сълзи дъжд.


Знам, все някога ще спра да те сънувам,

но това ще стане чак тогаз, когато

дойдеш след съня ми, без да се сбогуваш,

и останеш с мен  да поздравим зората!!!


020805

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??