Търсих погледа ти в чужди очи,
но като твоя в ничии нямаше,
вглеждах се дълго в тях, но уви,
така силно никой не ме изгаряше.
Търсех усмивката ти на чуждо лице,
но всяка следваща беше фалшива,
сравнявах ги с твоето, но знаех добре,
в съзнанието едно е и не се изтрива.
Топлината ти търсех в чужди ръце,
но те бяха студени и груби,
нямаха силата на твоите две,
забиваха се в мен като куршуми.
Любовта ти търсех в чуждо сърце,
но тя не беше една и съща,
обич намирах, но не ми бе добре
и все към спомените се връщах.
Тогава разрових дълбоко в себе си
и намерих малко парченце от теб,
скрих го навътре в сърцето си,
ще те търся, дори дните да са безчет!!!
© Ели Всички права запазени