16.06.2011 г., 19:19 ч.

Ще ти имплантираме щастие 

  Поезия » Друга
713 0 2

ще ти имплантираме щастие

макрочип

usb носител

в главата
в ръцете фрагменти

ванилия пред ферментиране

ще те поръсим отгоре със бъзов сок

и отгоре корона с венеца от лилиуми

и ще си цар

но какво е един цар без подчинени
ще ти донесем и приказен шлейф

но не от коприна а от коприва на щастието

приказки стрити на прах
които шептят на латински

и старогръцки

(все безполезни езици)
очи на сърни
със дъх на дриади

опашки от фавни

а по средата самодивско играло

да точно така ще се случи

и от тях ще покълнат

захарни пръсти които да смучеш

когато усещаш опасност

на близо
когато усещаш тъгата
на близо
когато усещаш баща си

със чаша тъга

на близо
but it’s not Yugoslavia
it’s hardly Yugoslavia at all…

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??