14.05.2006 г., 14:54 ч.

ЩЕ ТИ ПОМАХА СЪЛЗАТА МИ ...ЗА СБОГОМ 

  Поезия
798 0 11
Сменят се при мене
есени.
Мирише шумата
на гнило и мухлясало.
И зимите замръкват,
оставяйки висулки
по прозорците.
Часовника се заседява,
умират му стрелките
лепкави...
Дори нощта не вижда
в камината, как
огъня гори и топло е.
Ела, стопли ли се!
Утре времето ще стане
по-зелено
и ти - крилата си разперила -
ще отлетиш нанякъде.
Аз няма да те спра.
Птиците са като вятъра -
танцуват със посоките.
Усмихни ми се -
така ще знам, че съм ти дал
крила от огъня...
А после сълзата в ръката ми
ще ти помаха за сбогуване.

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??