1.06.2005 г., 16:56 ч.

Ще ти разкажа, скъпа, ще ти разкажа 

  Поезия
1283 0 4
Ще ти разкажа, скъпа, ще ти разкажа
за едно цвете, много рядко цвете.
То не цъфти в градини
и не се усмихва от вази,
дори Соломон го е нямал
и династиите Цин и Мин също.
Не обитава върховете, не е
еделвайс, а е толкова могъщо.
Не прилича на роза,
а е толкова красиво,
често даже повече
и не е като божура,
а е толкова страстно,
и като лале не е
а е по-голям божур,
и на нарцис не напомня,
а подобно него важничи,
и като люляк се люлее,
но е по-различно...
Ще ти разкажа, скъпа, ще ти разкажа!

Ще ти разкажа, скъпа, ще ти разкажа!
Прилича малко на мак, прилича,
толкова е свободолюбиво и диво,
не ухае точно на цвете,
а носи аромата на всички цветя,
лекичко суетен,
ала тъй и аромат на скромността.
Ще ти разкажа, скъпа, ще ти разкажа!

Ще ти разкажа, скъпа, ще ти разкажа!
По-пъстро е от перата на паун,
по-своенравно от жена е
и е толкова божествено,
и икебана не може да го съчетае
със земните, макар едва ли е
съвсем небесно.

Рядко цвете, много рядко цвете,
то не цъфти в градините,
от вазите не се усмихва,
ни обитава върховете...

Знаеш ли,
то се нарича Пустинниче,
за него исках да ти разкажа,
не, не е мираж...

Ние сме истински!

© Стефан Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това Пустинно цвете ме развълнува много...откривам го тук...съвсем случайно, стопли сърцето ми ...
  • Това цвете - то расте само в сърце и се вижда през сърце - ухае на живот и пустинята се превръща в жълто море - сякаш се разлива светлината от лоято се ражда Любовта.
    Пустинниче си
    А аз мога само да ти се възхищавам! Раждаш Красота!
  • През цялото време си мислех за едлвайс, но не, твоето е още по-хубаво. Поздравления за това чудо!
  • Какво хубаво цвете...май в оазис живее ,а не само сред пясъците
Предложения
: ??:??