20.02.2018 г., 16:35 ч.

Ще ти връча цвят от цъфнал нарцис 

  Поезия » Философска, Оди и поеми
614 0 0

От тоя въздух пожълтяха твоите страни.

Издълбани са от спомени и рани и веч нищо

тях не може да ги промени.

Цветът ти не ще се възроди.

И няма връщане назад, помни.

 

Духът ти се разболя.

Сполетя те най-тежката съдба -

да си слуга.

Но не и роб на други,

а на себе си до гроб.

 

Нарцисът те направлява.

Тялото ти съгласи се и ума ти хич не се

съпротивлява.

Дори харесва ти и казваш:

"За нищо аз не съжалявам."

 

Оставям цвят от цъфналия нарцис -

там, на прага ти, додето мен допускаше ме ти.

Сега ме няма мен, а нарцисът остана

да лежи самотен,

за да си спомняш и за себе си след мен.

© Гергана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??