23.12.2006 г., 20:34 ч.

Ще угаснеш 

  Поезия
787 0 4

В ноща, самотна, свещ запалих.
Помолих се да те забравя,
Но в пламъка лицето ти видях.
Изпитах ярост, болка, страх.

Разбрах, че в мислите ми ще живееш
И като този пламък там ще тлееш.

Ще угаснеш - да! Свещта не е безкрайна, зная
...поне да можех да забавя края
До свещника едва едва ще стигнеш
От пламъка очи към мен ще вдигнеш

Дори душата да е стъпкана и боса
От онзи пламък в себе си ще нося
Спокойна угасни, свещичке моя,
Помни, че винаги ще бъда твоя!

© Вилислава Пламенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??