22.04.2022 г., 9:46 ч.

Ще забравя за всички мъже 

  Поезия
171 1 0

Да му звънна ли утре? Не знам.
Той е толкова тъжен, ядосан.
Обладан от десетки въпроси,
ще остане в душата си сам.

Ако звънна, дали ще мълчи?
Ще крещи ли от болка и ярост?
Ще пророни ли много сълзи,
ако в него събуди се звярът?

Изневярата как да прости?
Изневярата вчера се случи –
две тела под смълчани звезди,
Днес вината в тъга ме заключи.

Ако пулсът на времето спре
и получа покана за среща,
на която ще има и свещи,
ще забравя за всички мъже.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??