5.10.2022 г., 10:06 ч.

Щедро Слънце 

  Поезия » Друга
155 4 8

Една пчеличка ранобудна

хареса си прекрасен цвят -

такъв е женският й свят.

Бе гладна и със сръчност чудна

поли запретна и със жар,

събра му всичкия нектар.

 

Тя бе красива и добра!

Цветът широко бе скроен

и наслади се упоен.

Мигът бе дар и той разбра,

дали с инстинкт или с ума -

цветът е спомен за плода.

© toti Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??