Една пчеличка ранобудна
хареса си прекрасен цвят -
такъв е женският й свят.
Бе гладна и със сръчност чудна
поли запретна и със жар,
събра му всичкия нектар.
Тя бе красива и добра!
Цветът широко бе скроен
и наслади се упоен.
Мигът бе дар и той разбра,
дали с инстинкт или с ума -
цветът е спомен за плода.
© toti All rights reserved.
Хареа ми!