Що е това Любов?
Странно нещо бе това -
да стои той всеки ден под дъжда
и да се връща мокър от глава до пета.
„Не ти ли е студено?” -
питах го аз,
но никой не чуваше моя глас.
„Ще изтинеш!” -
карах му се пак,
но той чуваше само "кудкудяк-кудкудяк".
Странно нещо бе това -
да ми изневерява със собствената ми сестра.
„Не те ли е страм?” -
питах я аз,
но в отговор чувах вратата да прави "тряс".
„Това беше, край, напускам те!” -
заплашително звучах пак,
но тя бе доволна на тоз крах.
Странно нещо бе това:
що хората зовяха любовта.
Тя е хубава и сладка,
докато е още млада и гладка.
Но когато остарее,
придобива грозота и горчевина,
привична само на смъртта!
© Патриция Савова Всички права запазени