Jan 24, 2012, 4:46 PM

Що е това Любов? 

  Poetry » Other
692 0 0

Що е това Любов?


Странно нещо бе това -

да  стои той всеки ден под дъжда

и да се връща мокър от глава до пета.

„Не ти ли е студено?” -

питах го аз,

но никой не чуваше моя глас.

„Ще изтинеш!” -

карах му се пак,

но той чуваше само "кудкудяк-кудкудяк".

 

Странно нещо бе това -

да ми изневерява със собствената ми сестра.

„Не те ли е страм?” -

питах я аз,

но в отговор чувах вратата да прави "тряс".

„Това беше, край, напускам те!” -

заплашително звучах пак,

но тя бе доволна на тоз крах.

 

Странно нещо бе това:

що хората зовяха любовта.

Тя е хубава и сладка,

докато е още млада и гладка.

Но когато остарее,

придобива грозота и горчевина,

привична само на смъртта!

© Патриция Савова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??