Христос отряза къдрите златисти,
Пилат ръце изми - да му помага.
И грешниците с Бога са на чисто.
Апокалипсис? Май че се отлага.
Беснее дявол в своята геена -
отново не се пръкна Антихриста.
Дете роди Мария Магдалена,
апостолите станаха софисти.
Земята уж по старому върти се
и ангелите готвят се за скука.
Слепец прогледнал - времето напи се
и в чалга ритъм по душите чука.
Разпъплихме се, като луди мравки.
Тома Неверни знае, без дилема -
щом Господ си намери занимавка,
ще има много дяволът да взема...
© Надежда Ангелова Всички права запазени