5.07.2007 г., 9:41 ч.

Щом си тук! 

  Поезия
560 0 6
Лежиш.
С поглед - втренчен
в белия таван.
Не рисува мисълта ти
утрешни мечти и блян.
Не посягаш към надеждата,
отчаянието е табу!
Чуваш я как шепне ти,
усещаш тежкия и дъх.
Смъртта.
Над теб надвесена,
гальовно чакаща мига,
дихание последно вземаща
без чувства - просто дълг.
Борбата.
С мисъл за безсмислието
на чудовището в теб,
предизвикало безсилието
на Живота... Победен?
Още не.
Щом днес си тук...

© Шопландия Софийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??