25.03.2023 г., 8:20 ч.

"Щори" 

  Поезия
139 0 0

Изкуствените мигли на прозореца

от истината пазят и от прах.

Прахът боли във чистите очи.

Преданите щори на прозореца.

 

Пазят ме, когато пиша нощем-

от страшната усмивка на нощта

и от звездите, мигащи порочно,

и от кошмари, дето ме гълчат.

 

Няма спор, че са обичащи-

най-добрите, верните слуги.
Пазят ме, когато се събличам,

крият ме от хорските очи.

 

05.05.1994г.

© Веси Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??