25.05.2021 г., 6:34 ч.

Шумен и неговата крепост 

  Поезия
226 0 0

Началото създава красота
и пее тя за светлото начало.
Намирам се до крепостна стена
над Шумен – на живота огледало.

Над Шумен съм и мисля си сега:
в поезия небето се преражда.
С поредната написана творба
нараства в нас и творческата жажда.

Навярно сме прашинка от света
и птици от вселена непозната.
Навярно сме добро и светлина.
Навярно сме покоя на душата.

Началото създава красота
и ние я записваме умело.
Началото е крепостна стена.
Началото е просто проба смелост.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??