24.09.2007 г., 11:15 ч.

Шурка, Шуренка 

  Поезия
582 0 3
Шурка, Шуренка, Шеренце, Шура -
ти не си момиче, а скУлптура!

Имаш бели бедра, белосребърни!
Помежду им - камбанка рубинена!
С тебе бием камбанката весело,
а гласът й - едва след година,
ще изхвръкне навън през комина -
да се чуе по цялото сЕло!

Твойто кръстче е сребърна струна!

Ту смирено и кротко замира,
ту гальовно и нежно вибрира,
а гласът й - едва след година,
ще изхвръкне навън през комина -
да се чуе по цялото сЕло!

И гърдите ти - бели фазани,
аз прихлупвам под своите длани -
да не хвръкнат нагоре в уплаха,
със крило да разбият стъклата -
да се чуе по цялото сЕло!

Като лунна река се разстила
по кревата косата ти - свила,
а в очите - сапфирени бездни,
бавно плуват пространствата звездни,
лек безбрежен ветрец ги оглася,
и унася, унася, унася..!

***
За влюбените нощите са къси!
Заспиват те прегърнати, в съня си
усмихнати, че няма на земята -
за всяка болка - по-прекрасен лек!
Зарежда се със щастие душата,
когато спим с любимия човек!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??