29.05.2019 г., 7:14 ч.

Сила в безсилието 

  Поезия
158 0 2

СИЛА В БЕЗСИЛИЕТО

 

Силата на духа си аз познавам,
но и безсилието си зная - уви.
Със силата си полетявам.
Безсилието сърцето ми руши.

С вяра парченцата събирам
от спомени, увяхнали цветя.
От тях си стълбица изпридам,
по нея към обич да вървя.

Надеждата напред ме води
към утрешния ден и час.
Силата в път я съпровожда
с Божествената нежна власт.

Любов изпълва ми душата
към другите и моята съдба,
без намек даже за отплата,
без спомен тежък за скръбта.

Мъдрост годините даряват,
в тъмна нощ най светъл ореол.
Страхът превръща в дива плява,
а погледът е поглед на сокол.

Безсилието със сила съюзявам -
силата на вътрешния глас.
А той за грешките прощава,
за да го има следващия час.

 

28 05 2015

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??