1.10.2022 г., 22:10 ч.

Силата на усмивката 

  Поезия » Любовна, Философска, Друга
677 3 9

Животът е потаен в малките неща

толкова обикновен, приказен, човешки.

Нежна любовна песен, слушана в нощта

трябва да умееш да прощава грешки.

 

Животът е безценен бъди над нещата

усмихвай се и прощавай грешката.

Върви напред с гордо вдигната глава

усмивката врати отваря, здраве дава.

 

Погледни усмивката на влюбените очи,

която теб търси всеки ден да сгрее.

Да вървите заедно във смелите мечти,

да правите добро и загърбвате зло бреме.

 

Силата на усмивката е да си щастлив

върви напред не бъди плах, страхлив.

Душата ти е изпълнена с топлина

ще направиш деня хубав на мнозина.

 

С усмивка ти запазваш своя дух

по-свободен в несвободното ни време,

сега с наслада я предаваш на някой друг,

за да не превръща обичта си във бреме.

 

Ти носиш толкова много топлина и сила,

в сълзите ти досега се беше там скрила.

Знай като посееш на добротата семето,

след теб ще оставиш следа във времето.

 

Автор: Виктория Милчева 

© Виктория Милчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??