18.01.2015 г., 14:05 ч.

Силен 

  Поезия » Друга
779 0 1

                                                               
Силен те прави шансът, който пропиляваш,
силен те прави, че на късмета не залагаш,
силен те прави подкрепата, която нямаш,
силен те прави, когато с воля продължаваш,
силен те прави, когато чисто побеждаваш,
силен те прави, знаейки, че заслужаваш,
силен те прави, когато честно получаваш,  
силен те прави, на непознат ръка да даваш,
силен те прави, семейна чест да защитаваш,
силен те прави, от рана сам да оздравяваш,
силен те прави, когато с нея се каляваш,
силен те прави, гнева си щом управляваш,
силен те прави, да спреш, когато прекаляваш,
силен те прави, принципите си да отстояваш,
силен те прави, зад думите си да заставаш,
силен те прави, щом чужда мъка приютяваш,
силен те прави, със болен на гърба да бягаш,
силен те прави, това, че можеш да прощаваш,
силен те прави, щом без усилие успяваш
с личния си пример силни хора да създаваш.

© Валентин Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всичко те прави силен - ако си повярваш! Поздрави!
Предложения
: ??:??