7.08.2016 г., 10:50 ч.

Силните жени 

  Поезия » Философска
841 1 3

Силните жени в очите носят бури,

устните в усмивка са скроени.

Умът им остър, душата всекиму ще брули, стигне ли им до червено.

В ръцете сръчни са и справят се със всякакви проблеми.

 

Хибрид са може би между богиня и човек.

Но пътят им не ще е нивга лек.

Защото са орисани със сърце обичащо безспирно.

Състрадателни и непримирими.

Изящни и непоколебими.

 

От нежност са пропити и носят пролетни цветя в косите.

Зад погледът им строг вилнеят

пороища от сълзи и монолози дълги.

Не е силата им в това да са жестоки,

а в чистотата на душата и волята в сърцата.

 

Те са като рицар в бяла роба 

и като ангел с шлем.

Разперили криле прелитат през сивотата в своя ден, 

гонят цели по-високи и духовния подем.

Силните жени са всъщност крехки,

пречупвани на хиляди парчета.

 

Вдигнали глава с товари тежки, 

покоряват те света.

Чупливи са, памучно меки,

в кадифена ръкавица крият

желязната ръка.

Ако пожелаят могат да те отведат и в рая, 

но само ако заслужил си това.

© Деница Гогова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??