Силният човек
Да си силен не означава
на всеки удар със сила да отвръщаш,
а спокойствие да запазваш
и мъдро да отсъждаш.
Да си силен не означава
винаги да побеждаваш,
но достойно да можеш
да приемаш и загубите.
Да си силен не означава
да си безгрешен,
а смело да признаваш
своите грешки.
Дори когато приятелите ти верни
са срещу теб и ти казват, че грешиш,
недей да слушаш тях,
послушай себе си!
Дори когато всички те винят,
с гордост ти да ги погледнеш
и с усмивка да им кажеш:
„Аз съм човек и правя грешки!”
Да си силен може да означава
още хиляди неща за вас,
но за мен най-вече означава
да можеш да защитаваш това, което мислиш!!!
© Сребърното Перо Всички права запазени