26.09.2019 г., 14:39 ч.

Силуети 

  Поезия » Друга
464 1 3

Шега си прави с нас и светлината,
жълта като крушка в небето бе луната.
Вятърът пусна ни странна песен,
харесах ритъма, но ти бе някъде унесен.

 

Усещам те, танцуваш с мен,
ръцете ти по-нежни от сатен.
Вдигаш ме, въртиш ме плавно,
а после, сменяш темпо незабавно.

 

Прожекторът отгоре ясно свети,
на дансинга, по улиците само силуети.
Плъзгаш се по стената, до мен,
по стълбите нагоре, леко уморен.

 

Две напред, една в страни,
мелодията, ритъма за миг се промени...
Танцуват сенките ни...
Усети ме до себе си, нали?!...

© SMooth Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви приятели, че сте прочели и споделили емоцията! Благодаря за "любими"! Спокоен и позитивен ден на всички Ви желая!
  • Хубав танц.
    Кадифето е по-меко.
  • "... жълта като крушка в небето бе луната."
Предложения
: ??:??