24.03.2008 г., 23:16 ч.

Симфония над летните комини... 

  Поезия » Друга
1096 0 27

Старицата.
До пътната врата
на пейката седи.
Не я подмина
животът -
пълен с радост и тъга.
Децата - в гроба.
Внуците - в чужбина.
Очите й...
Дори не са очи -
два язовира, скъсали стените.
И облаци -
като настръхнал дим.
Симфония над летните комини...
A дядото -
наивен стар глупак,
спасявал котарака.
И дюшека.


Удавеното село.
Духа вятър.
И въздухът е непотребен.

2005

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??