1.08.2017 г., 23:10 ч.

СИНЬО 

  Поезия » Любовна
416 0 3

СИНЬО

 

И синьото, синьото, синьо море,

прави очите ти, още по сини,

колко години се гоним, с тебе море,

колко години ... Да нагазя в очите ти,

сини море, да достигна в сърцето ти,

синьото, дето тупка в ритъм на бури, море,

и рибарите гони, с делфините...

Да се хвърля в ръцете ти сини,

море да докосна сестрите, вълните,

че без тебе в душата ми бурна, море,

няма никакво, никакво синьо.

А синьото, синьото, синьо море,

дето кара душата ми, да пее, в синьо,

ме обича дори и такава, с уморени криле,

и ме "облича", в бленувано синьо!

 

'17 Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??