2.07.2013 г., 10:10 ч.  

Синя Нощ 

  Поезия » Друга
398 0 0

                                                Синя нощ


Ела тъй нежна и любяща нощ

в този небесен град на сенки и тайни 

облей всичко в син разкош

и в звук облечи звездните струни омайни


скрои в мъничка звезда 

и оформи лицето на рая така изящно

че целият свят да се влюби в нощта

и не ще се кланят на слънцето крещящо


разтвори разкошния си цвят

както див мустанг искрици мята 

сътвори в небесния си свят

красота безценна по-скъпа от всичко на земята


където с небесната си усмивка бялата луна

кара звездните факли да горят по-ярко

и върху кадифето синьо на нощта

ще за свети тя жарко


като бяла гълъбица 

открояваща сред ято черни врани 

тъй както ярката звездица 

сред хиляди звезди отбрани


ето те нежна и любяща нощ с последния си дъх стаила

за да облечеш небето в синя пелерина

тъй както святата луна е посребрила

върховете на небесната градина!!!

 

27.11.2014.г.



 

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??