30.04.2019 г., 15:38 ч.

Синьото е тема (blue is the warmest colour) 

  Поезия » Любовна
531 3 4

 

Палейки цигарата си усещам как дистанцията се скъсява

все повече,  когато

близостта не е физическа , а е в душите ни .

 

Случайно те поглеждам, а може би не толкова.

Иска ми се да заведа душата Ти на театър

и заедно да гледаме за посещението, така отдавна чакано.

Как някой посети душата ми , 

как аз те посетих отвътре, твърде неочаквано, но чакано преди...

 

Проглеждам през очите ти и тяхното завъртане-завъртане преди целувка ,

подсказва ми, че близостта ни вече И физическа, се ражда пламенно,

изтича между пръстите и връща се обратно в гърлото.

Като буца.

 

Понякога ми пречи да говоря ясно,

но виждам няма страшно , когато

слънцето пречупва и последната студенина в сърцето ми,

пропуквайки клишетата,

морето от канела във очите ми те гледа...

Дистанцията е вече повече скъсена, когато цигарата догаря тихо и пепелта е  вече повече във синьо, а Синьото е тема!

© Си Ляна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря !
  • И аз!. ...когато слънцето пречупва и последната студенина в сърцето ми,
    пропуквайки клишетата, морето от канела във очите ми те гледа...
  • Силвия, изключително се радвам!
  • Прочетох с удоволствие.
Предложения
: ??:??